Musik för själen

Gospel, musik för själen?

 

Vad betyder gospel för mig? Cyndee Peters! Sen liten flicka har jag storögd suttit klistrad framför tvn när Cyndee uppträtt. Vilken kvinna, vilken röst, vilken sång, vilket härligt gung! I’ll LOVE it, forever! När sången sjunker in i mina öron, rytmerna sprids ut i hela kroppen, det går inte att sitta still. Det finns ingen musik som berör mig så som denna, hjärtat skrattar av glädje. Spelar ingen roll vilken kyrka eller inte du hör till, gospel är själens musik.
Jag är helt säker på att en del av mig hör hemma i de södra delstaterna av USA, Louisiana/Mississippi/Tennessee. Vad jag längtar till den dag då vi drar iväg dit. Några månaders äventyr. Söndagarna bokade till Gospel och torsdagarna på någon dimmig klubb insupandes jazz/blues. Däremellan njuta av countryn och spela fingrarna ömma om kvällarna.
Jag ser mig själv sjungandes och klappandes. Här blir det inga blyga småsvängar, utan med kraft i stämman och med glädjetårar i ögonen.

Nej vet ni vad gott folk! Musik är som medicin för själen och hela kroppen! Känner du dig småförkyld, sätt då på lite svängig gospel, släpp loss och känn hur kroppen börjar reparera sig.

Så tillbaka till Cyndee, säkert 30 år har gått sen jag hörde henne för första gången och hon fortsätter ge mig samma härliga känsla. Så känner du dig lite krasslig har jag lite medicin HÄR. Älskar den andra låten i klippet ”Peace Train”

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *