Äntligen där!

Nu trampar ”Elfina och Själen” i kön framför tryckmaskinen. Allt är på plats, allt borde vara klart. Men ändå kan jag inte släppa tanken. Tänk om nåt är riktigt galet fel i boken?

 

Just nu pirrar magen litet extra. Jag väljer att inte titta ännu en gång om allt blev rätt, om texten faktiskt var rätt och om färgerna är korrekta. Jag har gjort det för många gånger. För nu är det för sent för ändringar, nu är allt klart. Vadå? Jag tryckte just på knappen, den sista bekräftelsen att jag tycker att boken är klar för tryck.

Nu är en verkligt stor etapp förbi. Ska jag fira eller vara nervös? Kanske det enda jag kan göra är att vänta.
Varför är jag så nervös då? Jo, allt hänger på mig själv. Jag har gjort hela processen helt själv. Jag har skrivit, illustrerat, redigerat, digitaliserat och slutligen grundat eget förlag; Elfina Förlag. Om något går fel i processen är jag den enda som bär ansvaret.
Visst har jag haft nära och kära att korrekturläsa texten, men jag bär ansvaret om nåt fortfarande är fel.

Kan ni föreställa er hur svårt det var att faktiskt trycka på knappen -GODKÄNN- som jag fick från Bookwell Oy print.
Jag kollade igenom boken, bläddrade i en 3D live sida, en presentation som skulle visa hur boken slutligen blir.
Bredvid fanns en knapp för godkännande. Flera gånger har jag sett genom dokumentet och upptäckt saker som behöver ändras. Dagar har gått, ändringar har gjorts. Nya meddelanden från Bookwell har kommit. Men till sist såg allt bra ut, bara klart för att godkännas.

Nu får jag sitta på händerna ett tag och snart skiftar min arbetsuppgift över till marknadsföring. Vilken spännande resa!
Vill du uppleva spänning i livet så rekommenderar jag detta. Skriv en bok. Gör bilder, fotografera eller illustrera. Fixa det grafiska. Grunda ett förlag. Registrera en ISBN-kod. Kontakta bokhandlar och all logistik kring detta ”hur du ska sälja och nå kunder”. Sänd till tryckeri. Invänta böckerna. Nu väntar ett lika stort arbetsmoment, fast av annan karaktär än det jag hittills gjort.
PUH…
Rekommenderas varmt!!!

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *