ATC-Artist Trading Card

Värdet av det handgjorda, det egna tillverkade, finns det kvar?

I juletider kommer jag att tänka på hur julkorten drastiskt minskat, vi ersätter det med en hälsning på facebook istället eller en summa pengar till välgörenhet. Men är det ett val vi gjort själva, eller är det så att vi inte har tid att sända julkort eller allrahelst tillverka egna julkort?

Trots det har jag försökt lobba för ATC korten denna höst på museets spelplan. Vi har bjudit allmänheten att komma och prova på olika tekniker på dessa små kort. Direkt när man ser storleken sjunker axlarna litet, pressen släpper. ”Jag kan definitivt klara av att göra nåt snyggt på denna yta, på kort tid!”
Det härliga med ATC kort är att de inte får säljas, endast bytas, precis som andra samlarkort. Men dessa samlarkort tillverkar du helt själv. Istället för att köpa dyra samlarkort, varför inte tillverka egna? Hitta ditt uttryckssätt, din teknik eller ditt tema. Uttryckssätten och teknikerna är många så länge kortet sedan ryms in i en samlarficka. På baksidan ska du förstås ge namn till ditt konstverk, ange datum och om den tillhör en serie. Där har vi reglerna i korthet.

Imorgon kommer jag att hålla en workshop i ATC på Ålands Museum mellan 16-20.00. Kvällens teknik blir (ful)broderi samt pärlplattor och temat är KISS, som i rockgruppen KISS. Vi har helt otroliga samlarobjekt i denna temporära utställning, dessutom coverbandet KIZZ som uppträder live.
Jag kommer glatt att betrakta flödet av människor samt rockvibbarna medans jag sitter och broderar på en Gene Simmons.
Välkommen du med!
Här kan ni lyssna på radiointervjun jag deltog i nyligen gällande ATC korten

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras.