Drömannonsen

kreativjobb
Är du lärare eller konstnär nuförtiden? Ska du inte välja vilken sida av dörren du ska stå på? Ibland ställer jag t.o.m frågorna till mig själv, speciellt när drömmar om ett stort hus och sommarstuga hägrar. Det där som vi ska lägga alla våra pengar på. Men innerst inne vet jag att jag är lyckligast såhär, med variation i livet framom att kunna säga till bankmannen att jag har fast lön till pensions dagar.
Idag finns det egentligen ingen säkerhet om man vill se sanningen i vitögat,  arbetsmöjligheter kommer och går. Det fasta jobbet du tilldelas kan i värsta fall bli dina tyngsta fotbojor om du inte oförhappandes får sparken. Som tur är har jag aldrig upplevt någondera. Rädslan för att stå tomhänt och fattig eller rädslan för att ha gjort något meningslöst hela sitt liv. Hur ska vi ha det egentligen? Kommer vi ens att få bli pensionärer?
Oavsett vilka frågor som snurrar i ditt huvud så är svaret alltid lika självklart. ”Låt det du älskar bli det du gör”. Med de orden som måttstock tror jag inte du står tomhänt sen när arbetslivet är förbi.
Men visst drömmer jag om att hitta den här annonsen i tidningen en dag 😉

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras.