Drömmen om ett småhus

Våren är här på Åland och längtan till havet är stort. Tänk att få vakna med sjöutsikt, ta en båttur eller hoppa i plurret och sen lägga sig i lä och torka på en solig terrass. Tänk om!
Genom åren har jag ritat en hel del småhus som ska rymma en familjs vardagliga leverne. Jag älskar utmaningen att få in lösningar som sparar på boyta. Det börjar oftast med att jag ser ett förfallet litet hus som verkligen inte är tänkt att bo i. Ju mer oattraktivt för betraktaren desto mer intressant för mig. Varför inte göra en lada, torkria, kvarnhus eller ett båthus beboeligt? Lösningarna och idéerna flödar ner på pappret. På alla tänkbara sätt försöker jag lösa gåtan. Varför måste våra sovrum ta så mycket plats? Hur vill jag tillbringa min aktiva tid i mitt hus? Hur rör jag mig i mitt hus? Vilka sysslor är onödigt tidskrävande i mitt hus på grund av felaktigt tänkande? Jag älskar gåtan! Sen när jag löst gåtan hamnar den i en pärm. Då måste jag lägga undan mina lösningar för att dämpa min iver att förverkliga mina idéer. Så tills vidare ligger de och vilar i väntan på att någon en dag plockar ut dem och säger ”Wow, vilka fantastiska småhus – här ska byggas!” Och allra helst vill jag att det är min egen röst.

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras.