Inre monologer

Oftast småpratar jag eller sjunger på ateljén.  Inte konstigt om oinsatta tror jag är smått galen när de i misstag hör mina monologer.
Men idag har det varit ganska tyst, fast inte i mitt huvud.
Visste ni att vi har ca 60000-70000 tankar per dag! Då kan ni tänka er hur mycket tankar som rusar genom huvudet när jag arbetar här i lugn och ro. För att hålla de negativa tankarna på avstånd brukar jag lyssna på musik, meditera litet vid behov och se till att jag får frisk luft och fina avbrott. Fast idag var jag för ivrig för att ta mig tid för allt detta.

För en vecka sen dök uppslag s:12-13 upp i mitt huvud. Idag satte jag igång med att förverkliga det. Det blir alltid lite mer skakigt och mycket mer press eftersom jag vill lyckas på första försöket. Blyertspennan tecknade upp helheten och första akvarell penseldragen lades.
Min inre monolog snurrade för fullt i huvudet.
-Konstigt att skissen alltid ser bättre ut, sådär skönt avslappnad och lätt.
– Hallå, var är favvopenseln min? Kan inte hitta den. Hmm, det blir att köpa en ny, nej vänta den är på bygget. Suck!
– Sjuttons huvudvärk (tittar ut genom fönstret) Ja ja, lågtryck. Eller är det nåt som luktar här inne, mögel.
Min inre sura monolog bryts när en röst i huvudet säger
”Allt är upp till dig. Du kan! Och tro nu lite mer på dig själv! Och förresten, fy vad korkat av dig att sluta dricka kaffe! Försök inte med att sluta tvärt med kaffe, har du faktiskt inte lärt dig hur det går. Gör en utfasning- Sluta inte tvärt. Hur sku de va om du drack bara EN kopp kaffe istället? Skyll dig själv för att du har huvudvärk!”
Vilken uppläxning! Tack inre röst som ruskar lite vett i mig. Trots allt är jag riktigt nöjd med dagen. Fick mycket gjort, men nu åker jag hem och tar lite lite kaffe. Imorn ska jag vara bättre förberedd.
(Måndag 17/10/2016)

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *