Mitt andra stipendie – Tack, tack, TACK!

-Tusen tack Svenska Kulturfonden-

Vilken underlig känsla. Tänk att jag fick mitt andra stipendium inom loppet av ett år. Sedan 2004 har jag kastat in ansökningar regelbundet. Då var jag nyutbildad formgivare och tog ganska lätt på ansökningsprocessen. Jag kanske trodde att det var enkelt att få stipendium. Men efter varje avslag skärpte jag till mig, satsade mer och mer tid på ansökningarna.  För varje år har jag finslipat ansökningarna, förbättrat och ställt högre krav på mig själv. Jag måste faktiskt erkänna att jag slitit hårt med mina ansökningar, lagt otroligt mycket tid på dem och arbetet runtomkring.
Ifjol hoppade jag jämfota av glädje för att jag äntligen fick stipendium för att kunna förverkliga min debutbok ”Elfina och Själen”. Mitt största tack till Ålands Kulturdelegation för att de gav mig chansen, min första riktiga chans. Boken är färdig och väntar på tryck. Jag klarade av att verkställa mina planer. Nu får jag ställa in mig på nästa projekt ”Kropp och Själ”, ett fotoprojekt. Det ska bli så spännande att få fokusera på fotokonst under ett år. Om ett år ska jag bevisa att stipendiepengarna kom till rätta!
Kram och TACK!

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *