Nackdelen med kreativt arbete

Med bland annat denna ska jag ”komma tillbaka till arbetet”

Framför datorn, sittande. Lite text, lite bildredigering. Sittande timme ut och timme in. Ensam i ateljén. Arbetet blir intensivt stundvis, ibland i flera dagar och veckor. Man tänker inte så mycket på vad kroppen signalerar. Mat får jag iallafall i mig, hungerskänslan brukar jag inte förbise. Men vad säger kroppen? Ryggen?
Många gånger har jag stigit upp från arbetsstolen och känt av protesterna. Signalerna tilltog i februari, sen small det till.
Ryggskott. Förlamad och rörelseoförmögen i flera dagar, grym smärta i flera veckor. En dag kändes allt bra, varför inte göra lite trädgårdsarbete? Ryggskott två kom som svar.
Inser att kroppen inte håller fast tankarna vill, kreativiteten vill.
Allt stillasittande och hårt fokuserande har tagit över möjligheten till rörelse. Nu måste jag hitta ett bättre arbetssätt. Tätare fikapauser, kanske en klocka som plingar till ofta för att uppmuntra lite rörelse. Ja, idéerna är många. Det gäller att verkställa min nya ideologi.
Den sunda konstnären, finns hen?
Vi får väl se 😉

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras.