Illustrera OCH skriva

”Elfina svävar i ljuset”
Nu är boken om Elfina äntligen igång. Det blev en paus på nästan ett år pga. annat arbete.
Men nu är tiden helig, 100% bara på boken.
Som barnboksförfattare och illustratör njuter jag av att göra allt själv. Jag kan infoga texten så att den lever med bilderna och vice versa. För ett år sen kontaktade jag två förlag och intrycket var att de ville välja illustratör, men jag fick gärna skriva boken. Jag kände besvikelsen växa, jag som konstnär kan väl inte släppa någon annan att illustrera Elfina. Hon är min och bara min skapelse, då måste jag få illustrera henne själv. Inte heller kan jag låta någon annan ta över berättelsen, den har jag levt med i flera år. Jag bestämde mig för att ge ut boken på egen hand utan att kontakta fler förlag. Fast visst finns intresset för att ge ut boken via förlag, vi får se vad som sker.

Jag plockade ut ofantligt många barnböcker på biblioteket och konstaterade att de böcker där författare och illustratör är samma har något särskilt. Ett uttryck och samspel jag gillar. Samtidigt är det skönt att veta att någon annan kan ta över, göra bättre. Vi behöver inte alla kunna göra allt själv. Men nu råkar både illustrerande OCH skrivande vara det jag gillar mest, kan inte offra något.
Så nu när första arbetsdagen är slut ger jag mig själv en dunk på ryggen. Peppar mig själv inför morgondagens arbetsuppgifter och strukturerar upp vad som ska ske närmsta dagarna. Jag är taggad, GO ME!

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras.