En annan konstform

MUSIK

När jag skapar visuellt hörs en melodi, en rytm. Ibland omvandlas det visuella till en låt, en tavla i moll eller dur. När jag skrev och illustrerade barnboken Elfina och Själen hörde jag en melodi som jag satte ord på. Låten heter ”Livets gåta” och jag blev överraskad över hur enkelt det kan vara att skapa egen musik om man ger sig tid. Att köra ensam i bil i flera timmar kan vara väldigt kreativt musikaliskt.

Elfinas sång 2018

”Livets Gåta” heter sången som jag skrivit till debutboken Elfina och Själen. Detta är en version av låten. Den andra versionen kan man lyssna till om man köper själva barnboken och lyssnar till slutet av ljudboken.

Julsånger

Detta år vill jag bjuda på några av mina favorit julsånger.
Inom ett år hoppas jag att mina egna låtar också får ta plats offentligt.

Sparven om julmorgonen på Finska Svenska och Engelska

Zacharias Topelius dikt som idag är en flitigt spelad julsång i Finland. Här framfört på både finska och svenska, även fritt översatt till engelska.

En vanlig dag i ateljén

Att jobba kreativt kan innebära en hel del ensam tid i ateljén. Den som jobbar kreativt vet vilken miljö som skapar bäst förutsättning för en lyckad arbetsprocess. Att sjunga och nynna är en del av min arbetsprocess.

Med Gospel influenser

Sånger och rytmer från Gospel är tillåtet för ALLA att sjunga bara man känner glädjen i hjärtat. Jag tycker det är lite som medicin för själ och kropp.