Produktdesignern som inredare

En formgivare inreder!

Helheter har alltid intresserat mig mer än bara produkter i sig självt. Varje gång jag blir tillfrågad att planera ett offentligt utrymme eller ett hem känner jag ett stort ansvar. Den bästa glädjen är att finna flera lösningar, att rita upp flera alternativ som ger kunden en aha-upplevelse.

All sorts material och utveckling inom byggbransch och interiör ligger i mitt intresse. Det gäller att ha en nyfiken blick och alltid vara öppen för möjligheter. Min material-bank utvidgas varje gång jag besöker en mässa eller tillställning. Varje gång jag snubblar över någon ny broschyr eller ögnar igenom en tidning. Mina ledord i valet av material vilar på “HÅLLBARHET” och “KÄNSLA” eller närmare sagt våra 6 sinnen; hörsel, känsel, smak, lukt, syn och intuition.
På bilden ser ni drömhuset jag planerat, byggt och sålt. Varje tid har sin trend och denna tidpunkt kom betongen in på marknaden. 2010 var det inte många som hade rå betong i sitt hus, inte i österbotten. Det fanns således ingen som kunde ge klar information hur ett sådant golv ska behandlas och underhållas för att få ett hållbart familjegolv. Ännu svårare var det att finna någon som ville göra golvet sådär slätt som jag visste man kunde få det. Golvet blev verklighet och ännu idag är det mitt favoritgolv. Ett golv med många utvecklingsmöjligheter med tanke på etsning och färgning av det. Samtidigt ett golv som kräver andra interiöra åtgärder för att skapa ett så behaglig akustisk miljö som möjligt.
Ett hållbart hem ska när det planeras innehålla några grundelement som representerar kundens själ. Ibland behövs lite hjälp för att få fram kundens innersta dröm och vision. Många gånger måste jag påminna folk att de inte alls behöver följa trenderna i interiörtidningarna, utan följa sitt hjärta. Med den inställningen kan jag som planerare hjälpa mina kunder bygga ett hållbart hem.

slidesinterior

Evelina Lindahl

Leave a Reply Text

Din e-postadress kommer inte publiceras.